Termékek Menü
   

Nemesacél ékszerek tulajdonságai és érvek mellette.

Elszíneződik, kopik, mattul a nemesacél ékszer?

Mik a tulajdonságai? 

Egyik sem. Nemesacél ékszerek tulajdonságai közé tartozik, hogy sokkal tartósabb ékszerek mint például az ezüst mert az a fekete réteg sem fog keletkezni rajta mint az ezüst ékszereken. Az acél tulajdonságai közé tartozik, hogy gyógyvizes medencébe is mehetünk vele, még akkor sem fog elszíneződni a kedvenc ékszerünk. nemesacél ékszer gyűrű tulajdonságai

Miért?

Ezt a tulajdonságot a 316L sebészeti acél elnevezésnek köszönhetjük. Ez az acélnak egy speciális fajtája mely más elemek hozzáadásával olyan tulajdonságot vesz fel amivel allergiamentessé, kopásállóvá, rozsdamentessé, savállóvá teszi az anyagot. 

Akkor lesz az acélból nemesacél amikor készítés közben más típusú acélokkal veígytik mint például nikkel, króm, magán, wolfram, vanadin, szilicium, kobalt, anyagokkal. A vasoxidból kivonják a  tiszta vasat majd a fent említett anyagokkal ötvözve veszi fel a nemesacél tulajdonságait.

nemesacél szíves medál ékszerÁltalában akkor leszünk allergiások a fémekre amikor az anyag viselése közben nikkel só párolódik ki az anyagból ami sokunk bőrét megviseli és csúnya kiütések keletkeznek. Ezeknél a 316L sebészeti acéloknál már úgy készítik el az anyagot, hogy semmilyen formában ne engedje ki magából a nikkel sót. Ezért vállnak allergiamentesé. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően használják az orvostudományban is már több mint 300 éve.

Implantátumokat készítenek belőle, mert tulajdonságai miatt nagyon jól használható, az emberi szervezetre egyáltalán nem káros anyagok. Ha súlyos végtag sérülésünk keletkezik és sajnos fémmel kell megmerevíteni csontjainkat akkor is ezt a nemesacél anyagot használják.

Sok mindenre alkalmazható, és sok mindent készítenek még ennek az anyagnak a variálásából. Pl. rozsdamentes evőeszközöket, roszdamentes edényeket, vagy akár rozsdamentes párkányokat, lefolyócsöveket stb.

A nemesacél, tulajdonságainak köszönhetően lett sikeres az egész világon. Rendkívül sok területen használják nagyon jó eredményekkel. Ez lett az egyik legkedveltebb anyag a beton feltalálása után, és hatalmas pénzeket költenek a fejlesztésére és természetesen milliárdokat keresnek vele a gyártók. 

Milyen tulajdonságai vannak az ékszereknél?

Ékszerek készítéséhez csak pár éve használják ezt a különleges anyagot. Sajnos egyre több embernek érzékeny a bőre a különböző nemesfémekre mint például az aranyra vagy ezüstre. Ezért egy olyan megoldás kellet amivel az allergiás emberek is bőrirritáció nélkül viselhessenek ékszereket. Ekkor jöttek rá, hogy a nemesacéloknak megvan ez a tulajdonsága, és a CNC maró gépeknek köszönhetően, könnyen elő is állítható. Elsőnek a gyűrűk gyártásába kezdtek, majd miután a próba gyűrűk sikeresen beváltak, semmilyen bőr irritációt nem okoztak viselőjüknek, nyakláncokat, karláncokat, piercingeket kezdtek nagy számban gyártani.

Külön sikernek könyvelték el, hogy mivel gépekkel készíthetik el ezeket a nemesacél ékszereket, sokkal költséghatékonyabban állíthatóak elő mint a nemesfémek amiket ötvösök készítenek gépekkel. Tulajdonságai lehetővé teszi, hogy ugyan olyan vagy akár még szebb ékszerek készüljenek mint a kézzel előállított ékszereknél. Ezért lett napjainkban nagyon sikeres és nagyon közkedvelt ékszer típus. nemesacél ékszer készítő CNC gép

Kifejezetten büszkék vagyunk, hogy Magyarországon mi értékesítettük elsőként interneten a Steeel nemesacél ékszer webshoban. Ez bizonyítja a sok elégedett és visszatérő vásárlónk akik egytől egyig mind áttértek a különböző nemesfém ékszerekről a nemesacél ékszerekre, hisz sokkal olcsóbban jobb minőségben ékszerezhetik fel magukat.

Tulajdonságainak köszönhetően különböző nemesacél ékszerek készülnek. 

Anyagának köszönhetően, sok egyéb anyaggal ötvözik, díszítik. Amit az ezüst vagy arany ékszereknél elég nehéz lenne megoldani. Legjobban elterjedt a kaucsuk gumi. Nemesacél és kaucsuk gumi ötvözetéből hihetetlen sok és minőségi szép ékszereket lehet készíteni. Készítenek nyakláncokat, karláncokat, de még gyűrűket is kaucsuk gumi díszítéssel.

A kaucsuk gumi tulajdonságai közé tartozik, hogy ezt is viselhetik a fém allergiások,és ez is rendkívül kemény masszív, strapabíró anyag. Ezért jól felhasználható a masszív nemesacél ékszereknél. Kaucsuk gumiból készülnek például az autó gumi is.

kaucsuk nemesacél karkötő ékszer kaucsuk nemesacél karlánc ékszernemesacél karlánc

Jól ötvözhető még különböző kristályokkal, drágakövekkel is, mely igazi ékszert formálnak a nemesacélokból. Igazi "gyöngyszemek" készülnek így, mely csillogó hatásuk mellett már a legtöbben fehér aranyként tekintenek rá. Mivel a nemesacél egyik legjobb tulajdonsága, hogy a megmunkálása után csillogó felületet kapunk. Így egy szép kristállyal díszítve, könnyen megtéveszthetjük szemünket és igazi drága köves fehér arany ékszernek nézhetjük, egyszerű nemesacél ékszerünket. Nem hiába készítenek neves ötvösök is már nemesacélból gyűrűket amiket gyémánttal díszítenek és sok millió forintért értékesítenek.

Továbbá a nemesacél tulajdonságainak köszönhetően készítenek már mandzsetta gombokat vagy nyakkendő tűket de még kulcstartókat is. Szóval ennek az anyagnak köszönhetően rendkívül sok felhasználása van már világszerte. nemesacél kristály tulajdonság

 

Többszínű nemesacél ékszerek is ilyen jó tulajdonságokkal rendelkeznek?

Ez az egyik legnagyobb vita mostanság a nemesacél ékszerekkel kapcsolatban. Vajon a színezett ékszerek is kopásállóak? 

Ez teljesen attól függ milyen módón készítették el az ékszer színezését. Van drágább és van olcsóbb megoldás is. Sőt ma már van egy még rendkívül drága, de reméljük hamarosan ez olcsóbb megoldás. Ez pedig a titán színezés. Titán színezéssel nemhogy soha nem kopik le a színező anyag, de akár egy karcolást is egy mozdulattal eltűntethető az ékszerről, csak egy rongy kell hozzá. De sajnos ez még egy elég drága megoldás a titán egyedi anyaga miatt.

Leginkább elterjedt színezés a nemesacéloknál az elketromágneses medencében való fürdetés ami azt jelenti hogy a színező anyag elektrómásnesességgel tapad a nemesacélhoz. Viszont ez is csak egy külső színezés, de még mindig jobb megoldás mikor a gép festi az ékszert egy szimpla festékkel. Mivel lehetlen mególdani, hogy a nemesacél gyártása során már anyagában színeződjön be, ezért csak külső színezést kaphatnak ami azt eredményezi hogy akár le is kophatnak egy idő után. Attól függően hogyan használjuk ékszerünket.

Érdemes elkerülni a takarítási vegyszereket vagy egyéb olyan károsító anyagokat amivel a munkánk során találkozhatunk, mert ezek nagyban elősegítik a nemesacél színezésének kopását.

Ettől még nem kell megijedni a színes nemesacéloktól, hisz a technika fejlődésével és a fent említett elektromágneses színezéssel már sokkal tartósabbak és nagyon sokáig bírják a gyűrődést. Sőt ha lekopott akár újra is színezhetjük amivel újra gyönyörű ékszerünk lesz. Mindenképp érdemes tanácsot kérnünk ez ügyben a kereskedőtől. Ez is a nemesacél tulajdonságai közé tartozik, ezért ha szakértőt kérdezünk sokkal jobban tudjuk kiválasztani ékszerünket.              

nemesacél gyűrű ékszer                     2 színű nemesacél gyűrű

Jeggyűrűnek nemesacél ékszert?

Rendkívül népszerű jegyeseknél, házasságra készülő pároknál a nemesacél gyűrűk. Hisz a mai gazdasági helyzetben nagyon megkel gondolni, hogy mire költünk. Mivel egy házasság kötésnél rendkívül sok költségek merülnek fel, amiből nagyon nehéz lefaragni, ezért ha van lehetőség akkor inkább olcsóbb de jó minőségű gyűrűt választunk.

Sajnos a nemesfémek ára évről évre csak emelkedik és gazdasági válság óta már duplájára emelkedtek, így rendkívül jó alternatíva lehet ha nemesacél gyűrűket választunk. Tulajdonságai közé tartozik, hogy olcsó mert az előállítása is olcsó és rendkívül tartósak így akár egy életen át is hordhatják a friss házasok.      

 

7 legfontosabb érv, hogy miért a nemesacél ékszert válasszuk.

- olcsóbb mint bármelyik nemesfém

- tartós mert acélból készült, akár egy életen át is kitartanak

- nem kopik, nem korrodálódik

- nem feketedik mint az ezüst, akár gyógyvizes medencébe is mehetünk vele 

- allergiamentes, nem okoz bőr irritációt

- sok esetben szebb mint az ezüst, sokan fehér aranynak nézik

- nagyon népszerű trendi ékszer   

 

Mi a hátránya? 

Az acél tulajdonsága, hogy nagyon kemény anyag, ezért sajnos átalakítása nem lehetséges.  Nem formálható úgy mint az ezüst.

 

Steeel webshopban biztosítunk egy próba lehetőséget, ha nem vagy megelégedve a megrendelt ékszerrel, 15 napon belül visszaküldöd címünkre, mi kérdés nélkül visszafizetjük a teljes árát.
Próbáld ki még ma!   

 steeel logó

Tartalomhoz tartozó címkék: hírek
Rendelj telefonon kép

KÉRDÉSED VAN?

Ügyfélszolgálat

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

HÉTFŐ - PÉNTEK
9:00 - 18:00

+36 20 821 7180

Gyűrű kereső
Belső átmérőquestion_mark
USA méretquestion_mark
Ingyenes szállítás

INGYENES SZÁLLÍTÁS
12.000 Ft felett

nemesacél ékszer kiszallitas