Menü
   

Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések

 

 

1. Mi az, hogy nemesacél ékszer? 

Nemesacélnak nevezzük azt az acélt, amit egy különleges eljárással munkálnak meg. Ebben a folyamatban eltávolítják a nikkel réteget, így allergiamentes és rozsdamentes acél lesz belőle. Más néven 316L sebészeti acélnak is hívják, az orvostudomány is ezt használja implantátumok beültetésénél. 

 

2. Tényleg nem leszek allergiás a nemesacéltól?

A fémallergiának különböző fokozatai léteznek. Ha nagyon erős az allergiája és az orvosi fémre is allergiás vagy, akkor nem ajánljuk ezeket az ékszereket sem, mert ezek is orvosi fémből készültek. Ha csak az ezüstre és aranyra vagy allergiás, de más fémtípustól nem jelentkeznek bőrkiütések, akkor nyugodtan hordhatod ezeket az ékszereket is.

 

3. Nem kopnak és nem korrodálódnak a nemesacél ékszerek?

Nem kopnak és nem színeződnek el még akkor sem, ha gyógyvizes medencébe mész velük, nem úgy, mint az ezüst ékszer. Bizonyos típusú ékszereknél előfordulhat kopás, mert olyan oxidációs eljárással készült a felső réteg, ami egy nagyobb ütéstől megpattanhat és darabokban eshet le. Ezért ugyanúgy, mint az ezüstnél vagy az aranynál, vigyázni kell a nagyobb ütések elkerülésére.

 

4. Miért ilyen olcsók ezek az ékszerek?

A nemesacél ékszereket nem az ötvös készíti kézzel, mint az ezüst vagy az arany ékszereket, hanem CNC maró gépekkel készítik sorozatgyártásban, nagy mennyiségben, ezért az elkészítésük sokkal költséghatékonyabb.   

 

5. Hogyan tudom kiválasztani a gyűrűknél a méretet?

Minden gyűrű adatlapján megtalálod a jelenleg kapható méreteket. Ha sikerült kiválasztani az általad megrendelni kívánt gyűrűt, kattints a „kosár” gombra.

 

6. Hogyan tudom lemérni az ujjam méretét?

- ha van otthon tolómérő, akkor meg tudod mérni az ujjad szélességét, és így megkapod a belső átmérőt. Ne szorítsd az ujjadra a tolómérőt, mert akkor a gyűrű is szoros lesz.

- végy elő egy papírcsíkot vagy egy darab madzagot, és tekerd az ujjad köré (lazán), majd jelöld be ceruzával a hosszúságot. Ha megvagy, keress egy kerek tárgyat, pl.: üveg kupakja, amivel kört tudsz formálni a lemért papírcsíkkal. Ha a lemért papírcsíkkal vagy madzaggal kört tudsz formálni, akkor lerajzolva meg tudod mérni a kör belső átmérőjét: ez lesz a gyűrű belső átmérője. (Nem pontos mérés esetén előfordulhat, hogy a gyűrű mérete nem lesz megfelelő.)

- otthoni gyűrűmérővel, amit ki tudsz nyomtatni innen

 

7. Lehet cserélni, ha nem jó a méret?

Igen! A következő lehetőségek közül választhatsz:

- postafordultával: azaz feladod címünkre az ékszert, és amikor megérkezik hozzánk, mi postával visszajuttatjuk neked a cserélt terméket, melynek költsége kb. 600-900 Ft postai bélyeg (ajánlva), plusz az új szállítási díj, ami 1250 Ft. Szállítási idő: 8-10 munkanap.

- futárszolgálattal csomagcsere: azaz a futárszolgálat kiszállítja neked a cserélt terméket, és amikor megérkezik, akkor átadod a futárnak a visszaküldendő ékszert. Szállítási idő: 1 munkanap, melynek költsége 1750 Ft

Kérjük, a csere előtt minden esetben egyeztess munkatársunkkal telefonon vagy e-mailben!

 

8. Ha valamelyik nemesacél gyűrűből nincs az én méretemben, lehet külön rendelni? 

Sajnos erre nincs lehetőség, mert ezeket a nemesacél ékszereket gépek készítik sorozatgyártásban. Ha elfogyott valamelyik méret, akkor meg kell várnunk, amíg újra sor kerül a gyártására. Ez eltarthat akár hónapokig is. Ha feliratkozol hírlevelünkre, automatikusan küldünk értesítést, ha új készlet érkezett. 

 

9. Későbbiekben lehet alakítani a gyűrű méretén vagy kinézetén?

Ezek az ékszerek összepréselt acélból készültek, ami egy nagyon kemény anyag, ezért nem lehet úgy alakítani őket, mint például a puha ezüstöt, de pont ezért sokkal tartósabb is, mint egy nemesfém. Ha vigyázunk rá, akkor sok-sok generáción keresztül kitartanak.

 

10. A kétszínű nemesacél gyűrűk nem kopnak le?

Előfordulhat a kopás, mert az acélnak alapvetően nincs olyan változata, amit anyagában lehetne beszínezni, ezért egy külső színezést kapnak. Ezek a termékek természetesen nem kopnak olyan gyorsan, mint pl. a bizsuk, mert az acél színezése erősebb más anyagoknál. Lásd például az autók fényezését! Ha megfelelő körülmények között használod, akkor sok éven keresztül kitartanak. 

 

11. Nem látom az oldalon azt a nemesacél ékszert, amit korábban kinéztem!

Előfordulhat, hogy már nem látod azt az ékszert, ami korábban fent volt, mert a webshop úgy működik, hogy ha valamelyik termék elfogy, akkor az automatikusan lekerül a kínálatból. Mivel ezek a termékek sorozatgyártásban készülnek és a gyártónál sok száz, akár sok ezer termék is várhat gyártásra, ezért bizonyos időn belül nem valószínű, hogy újra kapható lesz. Viszont folyamatosan újabb és újabb ékszerek kerülnek feltöltésre, ezért kérjük, válassz másik terméket, vagy iratkozz fel hírlevelünkre, és ha érkezik újabb készlet, automatikusan értesíteni fogunk róla. 

 

12. Miért ilyen hosszúak a nemesacél nyakláncok?

Ennek az az oka, hogy toldani nem lehet őket, ha esetleg rövid lenne. Ezért kapjuk a gyártótól 50-60 cm-es hosszúságban, de mindegyiket a kívánt méretre tudjuk igazíttatni. Ennek semmilyen plusz költsége nincs. Ingyenes a méretre igazítás. 

 

   

Ha bármiben tudunk segíteni, keress minket bátran az elérhetőségeink egyikén, vagy

írj nekünk itt a kapcsolat menüpont alatt.

Gyűrű kereső
Belső átmérőquestion_mark
USA méretquestion_mark
Rendelj telefonon kép

KÉRDÉSED VAN?

Ügyfélszolgálat

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

HÉTFŐ - PÉNTEK
9:00 - 18:00

+36 20 821 7180

Ingyenes szállítás

INGYENES SZÁLLÍTÁS
12.000 Ft felett

nemesacél ékszer kiszallitas